Untitled Document


Addis Ababa Arts Shop

Addis Ababa is de hoofdstad van Ethiopië en betekent Nieuwe bloem.

Ethiopië heeft namelijk een zeer bijzonder cultuur. Velen kennen het land alleen van de televisie. Toch heeft dit land meer te bieden. In Ethiopië drink je de koffie op een manier zoals je die hier niet gewend bent: de koffiebonen worden gebrand waar je erbij staat en de koffie zelf wordt geheel naar Ethiopische traditie geserveerd met wierook .De koffie wordt met speciale kopjes gedronken. Ethiopische koffie wordt in drie gangen geserveerd.

ECONOMIE

De economie en de voedselproductie in EthiopiŽ groeien, maar de bevolking groeit harder. De Ethiopische bevolking leeft beneden de armoedegrens .

CULTUUR

De Ethiopische cultuur is een pakhuis. Het land beschikt over religieuze voorwerpen ,rotsschilderingen , archeologische schatten, fortificties en paleizen.

NATUUR

Het Ethiopische landschap is een paradijs voor natuurliefhebbers maar vaak een hel voor boeren en veehouders.

SAMENLEVING

Ethiopische mensen zijn gast vrij. In de Ethiopische samenleving hebben religie en cultuur een belangrijke plaats.

GESCHIEDENIS

De Ethiopische beschaving is eeuwenoud, het christendom arriveerde er eerder dan in de Lage Landen. EthiopiŽ is het enige land in Afrika dat nooit werd gekoloniseerd. Het kent een eigen alfabet en kalander. Voor veel Ethiopische mensen is dit alles onlosmakelijk verbonden met hun identiteit.